Primer/Hechtlaag

 

Wat is een primer/hechtlaag?

Het aanbrengen van een hechtlaag (primer) op de ondervloer heeft in essentie één voornaamste functie, namelijk het verbeteren of waarborgen van de hechting tussen de ondervloer en het gekozen systeem. Een betonvloer heeft bijvoorbeeld van nature een zuigende werking. Dat houdt in wanneer u een garage coating direct aanbrengt op de vloer, deze in de vloer zou kunnen trekken en daardoor de kans hebt dat deze er niet mooi uit ziet en/of niet goed hecht.

Zodoende is het advies bij het aanbrengen van een twee componenten systeem, altijd een primer aan te brengen. Dit waarborgt dat het gewenste einderesultaat wordt behaald, zowel esthetisch (de vloer heeft een strakke, gladde afwerking) als technisch (de hechting is gewaarborgd).

 

Verschillende soorten primer/hechtlaag

Wij hebben in ons assortiment verschillende typen hechtlagen, elk met een eigen functie ten opzichte van de soort ondergrond en verwerkingstijden. Meer informatie kunt u vinden op onze productpagina: https://www.epce.nl/search/hechtlaag/

Een aantal voorbeelden van onze primers zijn EPCE-Hechtlaag, EPCE-Impregneer WD en EPCE-Hechtlaag XT.

 

EPCE-Hechtlaag

  • Geschikt voor nagenoeg alle ondergronden (weinig poreus) en EPCE-systemen
  • Overlaagbaar na 8 uur bij 20 graden Celsius

 

EPCE-Impregneer WD

  • Geschikt voor poreuze ondergronden (beton) en EPCE-systemen
  • Overlaagbaar na 8 uur bij 20 graden Celsius

 

EPCE-Hechtlaag XT

  • Geschikt voor nagenoeg alle ondergronden (weinig poreus) en EPCE-systemen
  • Overlaagbaar na 4 uur bij 20 graden Celsius

Zo hebben wij voor elke ondergrond en werksituatie verschillende hechtlagen beschikbaar. Om te zorgen dat optimale hechting wordt verkregen is het van belang dat hierin de juiste keuze wordt gemaakt.

Mocht u zodoende vragen hebben over hechtlagen of de toepassing daarvan, neem dan contact op met onze klantenservice, te bereiken op +31 (0)180 – 410004 of via [email protected].

 

Webshop:

Heeft u interesse in een primer/hechtlaag? Bekijk hier de mogelijkheden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »