Gietvloer

 

Wat is een epoxy gietvloer?

Een epoxy gietvloer is een vloer op basis van kunstharsen die makkelijk verwerkbaar is en na het gieten een esthetische afwerking heeft. Epoxy’s zijn polymeren, die worden geproduceerd als vloeistof en door een chemische reactie verbindingen aangaan waardoor deze uithardt. Uitermate geschikt voor gietvloeren die op locatie worden gemengd. Doorgaans worden de gietvloeren gelegd in meerdere fasen, te weten: ondergrondvoorbehandeling, primeren, het gieten van de vloer en het eventueel afwerken met een toplaag. Eén dag na het proces van mengen en gieten is de gietvloer al beloopbaar!

 

De voordelen van een epoxy gietvloer

Een epoxygietvloer is één van de hardere vloeren uit zijn segment. Dat maakt het uitermate geschikt voor situaties waarin bijvoorbeeld zware machines en transportmiddelen gebruikt worden. Daarnaast is het ook erg goed bruikbaar op kantoren of werklocaties. Epoxyvloeren zijn namelijk redelijk krasvrij, maar vooral hufterproof en duurzaam. Door de snelle verwerking van de vloer is er een relatief minimale werkonderbreking. Daarnaast zijn epoxy gietvloeren bestand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren. Mocht er wel wat op de vloer terechtkomen, dan heeft dat weinig tot geen effect, epoxygietvloeren kunnen namelijk naadloos worden gelegd en zijn zodoende vloeistofdicht.

 

Hoelang duurt het aanbrengen van een epoxy gietvloer?

Al eerder in dit artikel werd uitgelegd dat een epoxy gietvloer snel kan worden aangebracht. De gemiddelde legtijd van een totale vloer is 3 tot 5 werkdagen. Dit is afhankelijk van de ondergrondcondities en afwerking van de vloer.

Mocht u vragen hebben over epoxy, epoxy gietvloeren of over het leggen van een dergelijke vloer, neem dan contact op met onze klantenservice, te bereiken op +31 (0)180 410004 of via [email protected].

 

Webshop:

Heeft u interesse in een epoxy gietvloer of een epoxy gietvloerpakket? Bekijk hier de mogelijkheden.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »