Coating

Een coating wordt in meerdere branches en voor veel toepassingen gebruikt. Dit vloerensysteem kan meerdere functies bekleden. Coatingvloeren worden veelal gebruikt met als doel: veiligheid, antislip, hygiëne etc.

 

Wat is een Coating

Een epoxy vloercoating bestaat uit 2 componenten coatings op basis van epoxyharsen. Deze zijn slijtvast en vloeistofdicht. Ook zorgt een coating, zoals al besproken voor een stofvrije vloer. In het algemeen worden coating-systemen toegepast in 3 lagen; primer en 2 rollagen in kleur. De laagdikte zitten zo tussen de 0,2 mm -1mm en is geschikt voor lichte tot middelzware mechanische oppervlaktebelastingen.

 

Toepassing

De Coating EP wordt toegepast waar een slijtvaste, vloeistofdichte, chemisch resistente en eenvoudig aan te brengen vloer of wandafwerking vereist is. Voorbeelden hiervan zijn:

Garages, woonkamers, industriehallen, machinekamers, magazijnen, tuinbouwbedrijven, opslag-ruimtes, parkeergarages, productieruimtes, technische ruimtes enz. Als markering of routing op een vloer is coating ook een passende oplossing.

 

Instructie

Dit type vloerafwerking is gebaseerd op gemodificeerde hoogwaardige epoxy- of polyurethaanharsen en applicatie geschiedt met behulp van speciale brede rollers. In principe wordt er eerst een impregneer of hechtlaag aangebracht gevolgd door een of twee rollagen van de gekozen EPCE coatingafwerking om een volledige homogene dekking te verkrijgen.

De laagdikte die hiermee wordt opgebouwd is ca. 0,3 a 0,5 mm. Belangrijk is dat voor dit type vloerafwerking de ondergrond volledig vlak is en vrij van beschadigingen. Indien dit niet het geval is zullen de in de ondergrond aanwezige onregelmatigheden zichtbaar zijn in de aangebrachte vloerafwerking.

 

Voordelen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »